Със спорт ще отбележим Европейската нощ на учените във Варна

lЗа втора поредна година Медицински университет – Варна ще бъде домакин на събитието Европейска нощ на учените 2013. На 27 септември, в един и същи ден с градове от цяла Европа, студенти и преподаватели от варненския вуз ще покажат забавната, скритата страна на науката. Темата на тазгодишното събитие в Морската столица е „Спортът и здравословното хранене в живота на учените“, то ще стартира в 18 ч в двора на МУ – Варна. Инициативата се провежда с финансовата подкрепа на Европейската комисия по Седма Рамкова програма за научни изследвания и технологично развитие, подпрограма „Хора“. На този ден университетите и научните институти отварят врати за гражданството, за да представят своите научни постижения и да покажат предизвикателните и любопитни страни от живота на учения.

Организаторите на Европейската нощ на учените във Варна обещават много забава и добро настроение и приканват гостите към активно участие в една неочаквано добра комбинация: Наука, Спорт, Здраве и Музика. Тази година Нощта на учените ще се проведе под мотото „Триъгълникът на знанието и европейското гражданство“.

С изложби, лекции, демонстрации и концерти ще бъде отбелязана деветата Нощ на учените. Инициативата ще се състои в шест български града – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Русе.

Снимка: obekti.bg

Вашият коментар