Звезда от варненската клубна сцена влиза в образа на Исус Христос в култова рок опера

Пускат допълнителни билети за симфоничния концерт “С музиката на Йохан Щраус”
unnamed (6)

Архив ТМПЦ

Певецът от варненската клубна сцена Нейчо Петров-Реджи ще се превъплити в ролята на Исус Христос в премиерното концертно изпълнение на рок операта “Исус Христос суперзвезда”, което Драматичен театър “Стоян Бъчваров”  ще представи на 19 декември от 19 ч. Реджи се изявява еднакво добре в стиловете джаз, фънк, соул, R&B, боса нова, блус и етно, но за пръв път ще пее рок опера.

Емблематичната рок опера по музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс се поставя във Варна за пръв път. Действието следва приблизително каноничното евангелие за последните седмици от живота на Исус, като започва с пристигането на Спасителя и неговите последователи в Йерусалим и завършва с разпъването му на кръст.

Варненският проект на “Исус Христос суперзвезда” се реализира под палката на диригент-постановчика Юли Дамянов, като на 19 декември варненската публика ще чуе премиерното концертно изпълнение, а сценичната версия ще има своята премиера през 2014 г. В постановъчния екип на рок операта влизат именити български творци –  режисьор е проф. Светозар Донев, художник – Иван Токаджиев, а хореографията е поверена на Анна Донева. Освен симфоничния оркестър, важна роля има и хорът на Държавна опера Варна с диригент Стефан Бояджиев.

На сцената на Нейчо Петров ще партнират солистите на ДМБЦ „Стефан Македонски” Александър Мутафчийски и Георги Ханджиев, както и и солистите на Държавна опера Варна Силвия Ангелова, Свилен Николов, Пламен Димитров, Вяра Железова, Людмил Петров, Владислав Владимиров и др. За следващите сценични изпълнения ще се канят и други известни български рок и поп изпълнители.

Нейчо Петров-Реджи е добре познат на варненските клубни маниаци. Роден на 28 юли 1986 г. в Добрич в семейство на музиканти, той се занимава с музика още от 9-годишна възраст, макар да никога да не е учил за това – завършил е езикова гимназия в Добрич и Икономическия университет във Варна. Още като студент започва работа със сестра си Тони в екипа на Jokers Club Варна. Две години по-късно става музикален мениджър в клуб Blaze Варна. През 2009 г. участва активно в създаването на множество музикални проекти, сред които REJOIN, Out-Of-The-Box,  GO+SPELL и др. Реджи има основна роля и в концерта “Една любовна вечер в операта” с участието на Орлин Павлов, във фестивала “Август в изкуството”, реализира и авторски песни. През 2011 г., заедно със сестра си Тони Петрова, Реджи участва в музикалното риалити предаване X factor, в което двамата достигат доста предни позиции. Следват участията му във фестивала “Варненско лято 2012” заедно с La Migra Crossover Project, The Beatles Project, фестивалът “ЕдинЕние” и др. През 2012 г. Реджи и Тони създават “Посоки – Париж” с участието на обоистката Надежда Гущерова. Този спектакъл, съчетал визуално, актьорско и музикално изкуство, пожъна огромен успех.

unnamed (5)Още едно специално предложение отправят към своята публика от ДТ “Стоян Бъчваров”. Поради големия интерес и отдавна разпродадените билети за 20 декември, от екипа на ТМПЦ са решили да предложат симфоничния концерт “С музиката на Йохан Щраус” и като матине на 15 декември от 11,30 ч.

Под диригентската палка на маестро Деян Павлов от сцената ще прозвучат известните валсове “Животът на артиста” и “Пролетни гласове”, полките “Фуриозо”, “Пощальон на любовта”, “Пицикато полка”, “Ана”, “Гръм и мълнии”, “Влакът на удоволствието” и др. Разбира се, ще бъде изпълнен и така обичаният “Радецки марш”.

Големият австрийски композитор, цигулар и диригент Йохан Щраус оставя на света общо 18 оперети и 145 валса. Най-известната му оперета “Прилепът” прави своята зашеметяваща премиера през 1874 г. и вече 139 г. не слиза от сцените на музикалните театри по света.

Вашият коментар